Книгата може да бъде полезен спътник в живота на всеки родител

...
Книгата може да бъде полезен спътник в живота на всеки родител
Коментари Харесай

Борислава Борисова: Детската книга е изкуство

Книгата може да бъде полезен сателит в живота на всеки родител и всяко дете. В това е уверена издателката на детски книги Борислава Борисова. „ Инвестираното “ време с децата и книгиге се отблагодарява в бъдеще, счита тя. 

Сега, когато има ограничаващи ограничения, децата са лишени от опцията да натрупат опит и другарства, да приключенстват. Затова книгите им дават тази опция.

„ Книгата е един асистент - да приключенстват с героите, чиито разкази четат. Защото децата са едни дребни откриватели и откриватели. Във времето, в което живеем сега, те са затворени и не могат да изследват света и протичащото се, да вършат другарства. Затова си мисля - нашата задача да им демонстрираме това, което се случва с други другари, което се случва с други хора, които са живели преди тях, е нещо доста значимо за тях, което ще развие въображението им, фантазията им, ще им помогне в разбирането на хората, ще ги учи на прочувствена просветеност, ще развива усеща, най-много възприятието за емпатия “, акцентира Борислава Борисова в предаването „ Хоризонт до обед “.

Ролята на родителя е доста значима – той би трябвало да възпламени искрата за четене , има вяра Борислава Борисова. 

„ Да отдели малко повече време с детето, през цялото време, от раждането. Вече има задоволително образни книжки, разнообразни материали, с които се пробужда ползата на децата към четенето. В днешно време книгата повече отвсякога е изкуство и даже в най-ранна възраст се оферират напълно илюстративни книги, в които съвсем липсва текст. “

Всеки родител, който е „ вложил “ време в четене с децата си, вижда, че това се отблагодарява и ние отглеждаме читатели, които по-късно сами търсят книгите , акцентира издателката.

„ Чудесата от смелост “ за едно малко издателство през днешния ден са да доближи до повече хора, които да схванат какво прави, признава Борислава Борисова.

„ Книжарници се отварят и затварят, два месеца работят, два месеца не работят. Доста потребен е моментът със общественото наличие – да достигнеш до хората, да им покажеш какво правиш. Вярвам, че всеки, който го прави със сърце и душа - положителната книга в действителност си пробива път и от уста на уста набира известност . “
Целия диалог чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР